طرز تهیه کباب تابه ای (کباب دیگی)

به گزارش وبلاگ بهداشت و سلامت، شاید کمتر کسی پیدا گردد که کباب تابه ای (همان کباب دیگی یا ماهیتابه ای) غذای مورد علاقه اش نباشد. کباب تابه ای همان طور که از اسمش پیداست، کباب خوشمزه ای است که در ماهی تابه و بر روی گاز درست می گردد. غذایی فوق العاده خوشمزه که بسیار سریع و با گوشت چرخ نموده درست می گردد. البته بهتر است این غذا را با گوشت گوسفند چرخنموده درست کنید. در کنار آن میتوانید گوجه های کبابی، سیب زمینی تنوری، فلفل دلمه ای و سایر سبزیجات هم بهره ببرید. در ادامه مواد لازم و طرز تهیه کباب ماهیتابه ای را به شما عزیزان در خبرنگاران بلاگ آموزش می دهیم. امیدواریم که در اسرع وقت بتوانید این غذا را تهیه کنید و از طعم آن لذت ببرید.

طرز تهیه کباب تابه ای (کباب دیگی) مواد لازم کباب تابه ای:
گوشت چرخ نموده (گوشت گاو، گوسفند یا مخلوط این ها)نیم کیلو
پیاز1 عدد بزرگ
گوجه فرنگی2 عدد بزرگ
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه اندازه لازم
زردچوبهاندازه خیلی کم
فلفل قرمز و پودر دارچین (اختیاری)به اندازه لازم

طرز تهیه کباب تابه ای با گوشت:

1- گوشت را شسته و چرخ کنید یا از گوشت چرخ نموده آماده بهره ببرید.

2- پیاز را ریز رنده کنید. نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و زردچوبه را به گوشت و پیاز اضافه کنید و خوب ورز دهید. بعد از ورز دادن که گوشت کمی حالت چسبندگی پیدا کرد، کمی دارچین به گوشت اضافه کنید. (اضافه کردن دارچین اختیاری است ولی طعم کباب را خیلی خوب میکند).

نکته: در مقدار مصرف زردچوبه دقت کنید و اندازه کمی از آن را بهره ببرید؛ چون مقدار کم زردچوبه، طعم خوبی به غذا می دهد ولی اندازه زیاد آن، مزه اصلی گوشت را عوض می نماید.

3- ماهیتابه را آماده کنید و گوشت را با یاری دست داخل آن پهن کنید. بعد از پهن کردن گوشت، به یاری انگشت روی گوشت با فاصله خط بیاندازید؛ به اینصورت گوشت ها از هم سوا می شوند و به شکل کباب سیخی یکدست و بلند کف ماهیتابه قرار می گیرند.

4- شعله گاز را روشن کنید و ماهی تابه را روی آن قرار دهید. سعی کنید حرارت را خیلی کم کنید و درب ظرف را بگذارید. با این کار کباب شما به آهستگی آب می اندازد و کم کم آب آن به خورد کباب ها می رود. بعد از این کار کمی روغن به کباب ها اضافه کنید و دو طرف آن را سرخ کنید.

نکته: سرخ کردن کباب ها نباید در حدی باشد که گوشت شما خشک گردد، گوشتتان بهتر است آبدار باشد. سعی کنید سرخ شدن آن به آهستگی و با شعله کم باشد.

5- بعد از سرخ شدن در روغن، کمی رب وسط کباب ها ریخته تا حدی که رب، رنگ عوض کند و سرخ گردد. در این مرحله گوجه فرنگی ها را گرد گرد روی کباب بچینید. سعی کنید درب تابه را بگذارید تا مغز پخت شوند.

6- بعد از مدت کمی، کباب ها آماده سرو هستند. در صورت دلخواه میتوانید سیب زمینی تنوری را دور کباب ها بچینید و گوجه های سرخ شده را هم داخل دیس دور تا دور قرار دهید. اگر دوست داشتید فلفل دلمه ای سرخ شده هم اضافه کنید. این غذا را می توانید با ماست یا سبزی خوردن میل کنید.

فوت و فن پخت کباب تابه ای و نکات طرز تهیه آن

  • سعی کنید از گوشت کم چرب بهره ببرید.
  • در آخر پخت، کمی زعفران آب شده اضافه کنید تا بوی خوش از غذا به استشمام برسد.
  • این کباب را با سماق میل کنید. نه تنها این نوع کباب، بلکه بهتر است تمام کباب ها را با سماق مصرف کنید! زیرا سماق حاوی موادی است که خنثی نماینده مواد مضر گوشت و اصلاح نماینده طبع آن است و به هضم آن نیز یاری می نماید.
  • اگر آب پیاز را بگیرید و بعد پیاز را اضافه کنید گوشتتان تردتر می گردد؛ سعی کنید از تفاله پیاز رنده شده بهره ببرید. اگر پیاز را رنده نکنید و از قطعه های درشت آن در کباب تابه ای بهره ببرید، ممکن است پیاز ها خوب سرخ نشوند و تکه های درشت آن زیر دندان حس گردد.
  • مواد گوشت و ادویه را چنگ زیادی بزنید تا در هم ادغام شوند. (برای این که مزه مواد خوب به خورد هم بروند به مدت 3 تا 5 دقیقه چنگ زدن مواد را ادامه دهید.)
  • حتماً در زمان پخت، حرارت گاز کم باشد.
  • استفاده از دارچین طعم بخصوصی به کباب شما می دهد. کافی است یک بار آن را امتحان کنید.
  • می توانید فلفل سبز را لابه لای کباب بگذارید تا عطر فلفل را به خود بگیرد و در این صورت خیلی خوشمزه تر است.

ماست و خیار مخصوص کباب تابه ای:

  • ابتدا اندازهی ماست را در ظرفی ریخته و یک الی دو عدد خیار میانه را داخل ماست رنده کنید. سعی کنید از رنده ریز استفاده گردد. بعد داخل ماست را کمی نعنا، ریحان خشک شده و گردو ریز نموده ریخته و هم بزنید تا با هم مخلوط شوند.
  • روی ماست را زیره و نعنا و ریحان خشک شده و با گل سرخ تزیین کنید و درکنار کباب تابه ای میل کنید. (نه تنها در کنار این غذا بلکه هر زمانی که ماست مصرف میکنید بهتر است نعنا و سایر گرمیجات را همراه آن مصرف کنید تا مزاج ماست را که سرد و تر است کنترل نمایند.)

امیدواریم آموزش این غذای سریع و راحت بدردتون خورده باشد و اگر نکات کاربردی را به کار ببرید یک کباب تابه ای خوشمزه خواهید داشت. امیدواریم از طعم آن لذت ببرید. برای مشاهده سایر دستورهای آشپزی، به بلاگ وبلاگ بهداشت و سلامت مراجعه کنید.

منبع: اُکالا

به "طرز تهیه کباب تابه ای (کباب دیگی)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کباب تابه ای (کباب دیگی)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید